Auguszta napja van. | 2024.03.29

Droggyárat számoltak fel Kecskeméten

2021-06-17 08:20:00

Egy több száz millió forintból kialakított droggyárat számoltak fel a rendőrök Kecskeméten - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

    Április 15-én, összehangolt rendőri akcióval 80 kilogramm zöld, kábítószergyanús növényi származékot (marihuána) és csaknem 3,3 kilogramm fehér, kábítószergyanús port (amfetamin és kokain) foglaltak le, amelynek a feketepiaci értéke 250 millió forint - írták.
    A nyomozók később azonosították a lefoglalt kábítószerek forrását, egy kecskeméti zártkerti ingatlanon tavaly épült, könnyűszerkezetes csarnokot.
    A közlemény szerint az épületben kétszintes, professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszerrel távvezérelhető, több ezer tő növény termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki, amelyet a rendőrök május 21-én számoltak fel.
    A beltéri, precíziós termesztéshez szükséges öntöző, világító és szellőztető berendezéseket távvezérléssel működtették, a növények fejlődését kiváló minőségű talajkeverékkel és tápoldatokkal segítették. A nagymértékű villamosenergia-fogyasztás leplezése érdekében a gépek, berendezések működtetéséhez saját áramellátó rendszer alakítottak ki, több tíz millió forint értékben generátorokot állítottak üzembe. A szintek közötti anyagmozgatás céljára liftrendszert építettek ki.
    Az ingatlant átláthatatlan kerítéssel vették körbe, és az ott tevékenykedő emberek huzamosabb tartózkodására szolgáló épületrészt is kialakítottak.
    A becslések szerint mintegy 300 millió forintos beruházással kialakított üzem távfelügyeletére csúcsminőségű kamerákat szereltek fel, ezek segítségével tudták figyelemmel kísérni a telephelyen folyó munkát - áll az NNI közleményében.