Antal, Anett napja van. | 2021.06.13 | MNB középárfolyam:

A Pallas Athéné Alapítvány vagyona 2,15 milliárd forinttal nőtt tavaly

2021-06-11 11:56:37

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány vagyona 2,15 milliárddal 283 milliárd forintra nőtt 2020-ban; az alapítvány tavaly 1,3 milliárdot fordított támogatási programjaira - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t pénteken. 

    A közlemény szerint az alapító által juttatott vagyon hozamából 2020-ban az oktatási és tudományos tevékenységet támogatták, és folytatták a történelmi jelentőségű műemléképületek felújítását. 
    Az alapítvány eddigi működése során összesen már több mint 11 milliárd forint értékben támogatott pályázatokat - hangsúlyozták. A felsőoktatás számára 7 év alatt 9 milliárd forint pluszforrást nyújtottak, ebből több mint 3 milliárd forinttal támogatták a hazai doktori iskolákat és az MBA képzést.
      Az ingatlanfejlesztések közül kiemelték a budai Várban álló egykori városháza épületét, amely szellemi-tudományos tevékenységeknek, doktori programoknak és a Pallas Athéné Könyvkiadónak ad helyet. 
    Idén fejeződött be a budai Várban található, Úri utca 72. felújítása, ahol többek között egy új, a fenntarthatóságra fókuszáló tudományos központ kezdi meg működését - mutattak rá. 
    Arra is kitértek, hogy az épületeket az alapítvány igyekszik mindenki előtt megnyitni, gyermekprogramokat, épületsétákat rendeznek. 
    Az alapítvány legfontosabb célja az értékteremtés, a magyar szellemi tőke gyarapítása és az épített örökség védelme - idézték fel.