Auguszta napja van. | 2024.03.29

Orbán: a gazdaság újraindulása sikeres lehet

2021-06-11 11:40:00

A magyar gazdaság pandémia utáni újraindulása igazán sikeres lehet - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

    A kormányfő úgy fogalmazott, felmerül a kérdés, mi legyen azzal a pénzzel, amit a gazdaság az ország normális működéséhez szükséges összegen felül képes előteremteni. Álláspontja szerint a legegyszerűbb visszaadni azoknak, akik megdolgoztak érte, különösen a családosoknak, akik a válság során a legnagyobb terhet viselték.
    Akinek van gyermeke, az hadd kapja vissza azt a pénzt, amiért megdolgozott, és adóként befizetett az átlagjövedelem mértékéig - hangsúlyozta a miniszterelnök.
    Orbán Viktor kifejtette, ha egy biztonságosabb, kevésbé törékeny gazdaságot akarunk látni, akkor a családoknak is nagyobb biztonságban kell lenniük. Mindig a legkevesebbet keresők vannak a legbizonytalanabb helyzetben, ezért a minimálbért meg kell emelni. De ez nem csak akarat kérdése, meg kell találni az összhangot a minimálbér-emelés és a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének megőrzése között - mondta a miniszterelnök.