Antal, Anett napja van. | 2021.06.13 | MNB középárfolyam:

Négyszeresére nőtt az adatforgalom az oktatási weboldalakon a mobilszolgáltatók szerint

2021-06-10 14:14:10

Négyszeresére nőtt az adatforgalom az oktatási weboldalakon az érettségi előtt - közölték a mobilszolgáltatók az MTI érdeklődésére.

    A Vodafone arról tájékoztatott, hogy  az adatforgalom nélkül elérhető oldalakkal 42 ezer GB adatforgalmat tett ingyenessé mobil ügyfeleinek. Mint írták, az érettségi közeledtével, az idén márciusban és áprilisban duplájára nőtt a mobil adatforgalom azokon az oktatási oldalakon, amelyeket a Vodafone Magyarország a távoktatás időszakában tett elérhetővé a diákok és a pedagógusok számára. 
    A szolgáltató közlése szerint a felsőoktatáshoz kapcsolódó oldalakon ez a növekedés még markánsabb: négyszeres emelkedést tapasztaltak az érettségi időszakhoz közeledve. Tavaly március óta a Vodafone Magyarország több mint 50 weboldalt tett adatforgalom használata nélkül elérhetővé.
    A Magyar Telekom is azt közölte: az érettségire is készülve az ingyenes oktatási tartalmakat érintő mobil adatforgalom 2021. január-május között 4,5-szörösére emelkedett havi szinten.
    A távoktatás és a minőségi, tartalmas időtöltés érdekében a Telekomnál a mobilinternet szolgáltatást használó havi díjas és Domino, továbbá meghatározott üzleti előfizetések esetén, 2020. november 20. és 2021. május 31. között, a mobilinternet szolgáltatás használatakor közel 50 oldal látogatása nem csökkentette az előfizető díjcsomagjában foglalt adatmennyiséget. Ezzel a Telekom ebben az időszakban közel 681 ezer GB-nyi oktatási tartalmat tett ingyenesen, azaz adatforgalmi díj fizetése nélkül elérhetővé.