Antal, Anett napja van. | 2021.06.13 | MNB középárfolyam:

A nap budapesti vicce, avagy Karácsony és a dugó

2021-06-10 07:11:40

A budapesti közlekedés maga a kész káosz. Bedugult utak, elkéső és ideges autóvezetők. Egy nagyvárosi közlekedési anarchiát pontosabban nem lehetne leírni, mint ami a Nagykörutat jellemzi nap mint nap. Tökéletes példája a dilettantizmusnak.

Előnye is van Karácsony Gergely benzingőzös, szmogos útjain való idegőrlő araszolásnak. Az órák óta a dugóba került autósok gyönyörködhetnek a méhlegelőkben, a darázs-garázsokban, a patkány motelekben és a rovarhotelekben. Megszemlélhetik a hajléktalanok által összeszart és huggyozott tereket, mint a szabadság szimbólumát. Érthetetlen, hogy a liberálisoknál, miért a szabadság mérőfoka a társadalom perifériájára szorult embereknek a közterületeken való könnyítés joga?

Karácsony Gergely világpolgár a napokban megüzente azoknak a polgároknak, akiknek az adójából finanszírozzák ezt az őrületet: ha nem tetszik a zöld Budapest modern közlekedési káosza, lehet gyalogolni!

Karácsony Gergely a gyakorlatban nem szembesül azzal a káosszzal, amit okozott, ugyanis nincs jogosítványa, és nem tud vezetni.