Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elfogták a monori gyilkossággal gyanúsított férfit

2021-06-02 08:32:18

A nyomozók két napon belül elfogták a monori gyilkossággal gyanúsított férfit - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

    A közlemény szerint a 73 éves sértett lánya május 30-án tett bejelentést a rendőrségen, miután édesapját holtan találta monori otthonában.
    A rendőrök rövid idő alatt azonosították az elkövetőt, akit a 4-es főúton elfogtak, majd előállítottak. A 20 éves férfi a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte, panasszal nem élt.
     Elmondása szerint az áldozattal szóváltásba keveredett, a 73 éves férfi rátámadt, ő pedig védekezésképpen szúrta meg - több alkalommal - egy tapétavágó késsel.
    Állítása szerint annyira pánikba esett, hogy az öntudatlan állapotban lévő áldozatot az egyik helyiségbe rejtette, magához vette a kocsikulcsot, majd a sértett autójával elmenekült.
    A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást, egyben kezdeményezte a férfi letartóztatását - olvasható a közleményben.