Emma napja van. | 2024.04.19

Nanotechnológiás felületkezelés a Volánbusz agglomerációs járatain

2021-05-27 16:59:00

Nanotechnológiás felületkezelési eljárást vezet be az agglomerációban közlekedő járatain a Volánbusz Zrt.

    A társaság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az eljárás a felületeken folyamatos, egy éven át tartó védelmet alakít ki, és ez a takarítások között is óvja az utasok és a társaság munkavállalóinak egészségét.
    A járványügyi helyzet javulása miatt enyhülő korlátozásoknak köszönhetően egyre többen veszik igénybe a buszokat, ezért a Volánbusz továbbra is fokozottan fertőtleníti autóbuszait és létesítményeit. A járvány idején bevezetett higiéniai eljárások mellett a társaság mostantól hosszan tartó hatású, fotokatalitikus higiéniai felületkezelést is végeztet a legforgalmasabbnak számító budapesti agglomerációban közlekedő 176 autóbuszon - tudatták.
    Hozzátették: a higiéniai bevonat molekuláris szinten épül be, és a fény hatására végbemenő kémiai reakció - fotokatalízis - csökkenti a fertőzésveszélyt.
    A tájékoztatás szerint a gyakorlatilag bármely anyagon - fa, fém, textil, üveg, műanyag - alkalmazható bevonat hosszú távon is tisztább felületeket, a légtisztító hatás révén pedig kellemesebb, egészségesebb levegőjű környezetet teremt.
    Emlékeztettek: a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta a Volánbusz több mint 246 ezer liter felületfertőtlenítő szert használt fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból csaknem 78 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból pedig már 844 ezernél is többet osztott ki munkavállalóinak. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát.
    Közölték azt is, hogy a közlekedési vállalat az autóbusz-állomásokon a napi takarításnál is kiemelt figyelmet fordít a fertőtlenítő hatású szerek használatára, a közös használatú felületek napi többszöri takarítására. A szakemberek minden éjjel és napközben is takarítják az autóbuszokat, fertőtlenítik a járműveket vírus- és baktériumellenes szerekkel, valamint ózongenerátoros eljárással. A társaság takarítási protokollja szerint az autóbuszok javítása is csak fertőtlenítést követően kezdődhet meg, illetve a javítást követően csak újbóli fertőtlenítést követően állhatnak újra forgalomba a járművek.
    A Volánbusz továbbra is arra kéri az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi korlátozások enyhítése ellenére a szájat és orrot eltakaró maszk viselése továbbra is kötelező az autóbuszokon és a zárt utasforgalmi helyiségekben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó