Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2021-05-26 15:20:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Kontinensünk középső és északnyugati részein változékony, hűvös, több helyen csapadékos az idő két frontrendszer miatt. Eközben Európa déli felén nyugodt az időjárás, sokat süt a nap, és zápor, zivatar is csak kevés helyen fordul elő. Meleg, nyári idő a Balkán-félszigeten, az Ibériai-félsziget déli részein, valamint az Ural előterében van. A Kárpát-medence időjárását egy anticiklon alakítja, majd csütörtökön északnyugat felől egy gyenge hidegfront érkezik.

    Várható időjárás csütörtök estig:
    --------------------------------

    Szerda délután és éjszaka túlnyomóan derült, száraz idő várható. Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Hajnaltól késő délutánig csak a Kisalföldön és az Alpokalján, később északnyugat felől már egyre nagyobb területen lehet vastagabb a felhőzet. Késő délutánig legfeljebb az északnyugati határ környékén lehet gyenge csapadék, később a nyugati, majd a délnyugati megyékben valószínű eső, záporeső, a határ környékén egy-egy zivatar is előfordulhat.
    Szerdán délután mindössze az északnyugati megyékben élénkülhet meg a délies szél, csütörtökön az északnyugatira, északira forduló szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de helyenként ennél hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 20 és 25 fok között várható, de a felhősebb északnyugati tájakon 17, 19 fok is lehet.