Gedeon napja van. | 2024.03.28

Halász János: a baloldal az összeomlás szélére sodorta a betegellátást

2021-05-26 14:59:00

A baloldal az összeomlás szélére sodorta az egészségügyet, a Fidesz-KDNP ezzel szemben elismeri és megbecsüli az egészségügyi dolgozók munkáját - mondta a Fidesz frakciószóvivője szerdai, a 2022-es költségvetés egészségügyi fejezetéről szóló videonyilatkozatában.

    Halász János úgy fogalmazott: "Gyurcsányék 650 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, és egyhavi bért vettek el az egészségügyi dolgozóktól, 16 ezer  aktív ágyat számoltak fel és hatezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el".
    "Ámokfutásuk itt nem ért volna véget: privatizálni akarták a kórházakat, a betegekkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak fizettetni" - tette hozzá a politikus. Halász János felidézte: amikor a baloldal volt hatalmon, "kórházakat zárattak be, adósítottak el és építettek le".
    "Jól mutatja gyalázatos teljesítményüket, hogy kormányzásuk utolsó három évében egy darab új mentőautót sem sikerült beszerezni" - mondta.
    A frakciószóvivő hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP ezzel szemben elismeri és megbecsüli az egészségügyi dolgozók munkáját, ezért erre a szektorra 2010-hez képest 1700 milliárd forinttal több forrás jutott.
    "Fontos, hogy az egészségügyben a megbecsülést anyagilag is érezzék. A kormány 70 százalékkal emelte három év alatt az ápolók bérét, az orvosok pedig soha nem látott bérfejlesztésben részesülnek. Mindezt a 2022-es költségvetés garantálja" - szögezte le Halász János.