Márk napja van. | 2024.04.25

Varga Judit: a bevándorlást nem támogatni és ösztönözni kell, hanem megállítani

2021-05-19 20:05:00

A kormány álláspontja szerint a bevándorlást nem támogatni és ösztönözni kell, hanem megállítani - közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

    Varga Judit bejegyzése szerint miközben az egész világ a koronavírus elleni védekezéssel van elfoglalva, Brüsszelben a baloldal ismét a bevándorlás propagálását vette napirendre. A brüsszeli elit újabb migrációs jelentésről tárgyalt, amely sem a határvédelem megerősítésére, sem az illegális migráció megállítására nem tartalmaz javaslatokat, ugyanakkor az emberi jogokra hivatkozva a betelepítést szorgalmazza Európába - írta. Hozzátette: ez jól mutatja "Brüsszel távolságát az emberek problémáitól".
    A miniszter szerint "a baloldal a szolidaritás elkényelmesedett jelszava mögé bújva próbálja elkenni a problémákat", ahelyett, hogy a megoldásukon dolgozna.
    "Ha igazán segíteni akarunk a bajba jutott embertársainkon", akkor a migrációt helyben kell kezelni, az ezt kiváltó okok megszüntetésével - emelte ki, hangsúlyozva: ezt Magyarország már régen felismerte, a Hungary Helps programmal pedig a jövőben is komoly lépéseket tesz azért, hogy mindenki békében élhessen saját hazájában.
    A koronavírus-járványnak még nincs vége, ezért "időszerű lenne", ha végre Brüsszel is az emberek valós problémáira koncentrálna - írta Varga Judit.
    Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén a munkaerőhiány enyhítését célzó legális migrációról szóló jelentésről folytatott vitát.