Tivadar napja van. | 2024.04.20

Rákóczi Szövetség: több mint 10 ezer diák utazik történelmi emlékhelyekre

2021-05-19 15:18:37

Mintegy 300 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja utazik csaknem 100 történelmi emlékhelyre a nemzeti újrakezdés és összetartozás szellemében a Rákóczi Szövetség szervezésében.

    A szövetség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a június 4-i nemzeti összetartozás napjához és a nemzeti újrakezdés évéhez kapcsolódóan hirdettek rendhagyó diákutaztatási pályázatot magyarországi és külhoni középiskolai osztályoknak. A program célja, hogy - a járványügyi szabályokhoz igazodva - minél több középiskolai osztályközösség keressen fel belföldi honismereti kirándulásokon olyan helyszíneket, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódnak.
    Az április 27-én meghirdetett pályázatra beérkező kérelmeket a szövetség folyamatosan bírálta el, hogy a kirándulások minél hatékonyabban megszervezhetők és lebonyolíthatók legyenek.
    Az iskolák 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatásra pályázhattak. A sikeresen pályázó iskolák listája elérhető a https://www.rakocziszovetseg.org/fooldal-n/64-aktualis/1574-rendhagyo-diakutaztatasi-program-2021 linken.