Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fekete Péter: igazi ünnep a közművelődési és kulturális intézmények újbóli megnyitása

2021-05-15 13:50:00

Igazi ünnepnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szombaton Lakiteleken azt, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével újra megnyithatnak a magyarországi közművelődési és kulturális intézmények.

    Fekete Péter a Nemzeti Művelődési Intézet országos közművelődési megnyitó eseménysorozatán azt mondta, ez a hét a kulturális ágazat minden intézménye számára egy igazi ünnep, hiszen ezek a helyszínek hosszú hónapok óta vártak arra, hogy működésük lényegi elemét, a látogatókat, a közönséget újra üdvözölhessék falaik között.
    Kiemelte, a művelődési házak, a kulturális központok, a gyermekházak, a szabadidőközpontok, a közművelődési intézmények és közösségi színterek a helyi kulturális élet "fáradhatatlan motorjai", hiszen éves szinten, országosan csaknem 70 millió látogatót fogadnak. A rendezvények mellett szakkörökkel, kiállításokkal, a helyi közösségek számtalan találkozási alkalmával járulnak hozzá a helyi kulturális élet megteremtéséhez - sorolta az államtitkár.