Emma napja van. | 2024.04.19

Indulnak az élő koncertek a Fonó nagytermében

2021-05-15 12:55:13

Indulnak az élő koncertek a Fonó Budai Zeneházban. Májusban a Cimbaliband, a Chalaban, a Balázs Elemér Group és a Branka trió is játszik ültetett közönség előtt, a járványügyi szabályoknak megfelelően.

    Május 21-én a Chalaban koncertjével nyit ki a nagyterem a közönség előtt. A zenekart Said Tichiti marokkói zenész alapította, a formáció a marokkói zenét a közép-európai, a balkáni és a cigány stílus zenei hagyományaival ötvözi - közölte a Fonó Budai Zeneház az MTI-vel.
    A Cimbaliband május 22-én élőben is bemutatja decemberben megjelent Gipsy Fushion című lemezét, amelyen Horváth Alexandra és az Ungár Balázs által vezetett zenekar közös zenei anyaga hallható. A lemez olyan dalok feldolgozásait tartalmazza, amelyeket a múltban népszerű roma énekesnők és zenészek adtak elő. Az eseményt online streamelik is, arra szintén váltható belépőjegy.
    Magyar Bori lesz a vendég a Balázs Elemér Group hosszú idő után első élő koncertjén május 28-án. Magyarország egyik legnépszerűbb dzsesszzenekara tavaly ünnepelte 20. születésnapját Celebration 20&10 című albumával, mostani műsorában magyar népdalok szólalnak meg.
    Május 29-én a Branka trió lép a Fonó színpadára Félig egészen című produkciójával. Vendég lesz Varga Veronika (ének, bőgő) és Babcsán Bence (szaxofon, klarinét). A projekt célja, hogy a zenén keresztül hidat képezzen olyan látszólag egymástól távol álló fogalmak, mint régi-új, hagyományos-modern, ismert-ismeretlen, fél-egész, egység-kettősség, valamint a magyar és a szerb kultúra között.
    A koncertekre a belépéshez a megvásárolt jegy mellett érvényes védettségi igazolvány és arcképes igazolvány szükséges. A maszkviselés a Fonó területén beltéren kötelező, kivéve a vendéglátóegységet.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó