Antal, Anett napja van. | 2021.06.13 | MNB középárfolyam:

Novák Katalin: a teremtett és az épített környezet közötti harmóniára kell törekedni

2021-05-14 13:53:01

Úgy kell előmozdítani a gazdasági fejlődést, hogy az ne károsítsa a teremtett világot - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter Máté Bence természetfotós NATURBAN 2021 című szabadtéri kiállításának pénteki budapesti megnyitóján.

    Novák Katalin kiemelte: a teremtett környezetet meg kell őrizni a következő generációk számára, sőt lehetőleg a mostaninál jobb állapotban kell majd tovább örökíteni azt.
    Mint hozzátette, a kormány otthonteremtési és lakásfelújítási programjai is éppen azt célozzák, hogy a családok minél modernebb körülmények között és minél környezettudatosabban nevelhessék gyermekeiket.
    Máté Bence világhírű természetfotós több mint száz felvételéből a KÉSZ Csoport rendezett szabadtéri kiállítást, amely péntektől június 30-ig látható a 13. kerületi Úszódaru és a Sólyatér utcák mentén zajló Duna Terasz Grande építkezés kerítésén.
    Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója a NATURBAN 2021 kiállítás megnyitóján elmondta: a KÉSZ Csoport 2030-ra 34 százalékkal csökkenti széndioxid-kibocsátását és ökológiai lábnyomát a 2019-es adatokhoz képest.