Márk napja van. | 2024.04.25

Időjárás-jelentés

2021-05-13 16:01:09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Anticiklonhoz kapcsolódó kevéssé felhős, napos, száraz idő csak kontinensünk legkeletibb tájain található, de a magasnyomás peremén a Kelet-európai-síkságon már vannak nagyobb területen felhős körzetek. Európa nagy részén ciklonális hatások dominálnak, ezért változékony, többfelé csapadékos az időjárás. A legnagyobb mennyiség a ciklonok középpontjához köthető, emellett az elszórt jelleggel előforduló zivatarokban is jelentős mennyiségű csapadék hull.
    Péntek estig a Kárpát-medence térségében ciklon mélyül ki, felhős időre van kilátás több helyen esővel.

    Várható időjárás péntek estig:
    ------------------------------
    Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, azonban időszakosan csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Erre leginkább csütörtökon délen és keleten, pénteken a Dél-Dunántúlon van a legnagyobb esély. Kisebb-nagyobb megszakításokkal többfelé várható eső, zápor, emellett a Dél-Dunántúlon és ma az Alföldön is elszórtan zivatar is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül, néhol meg is erősödik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 22 fok között valószínű.