Emma napja van. | 2024.04.19

Mintegy 700 programot kínál a Közösségek Hete programsorozata

2021-05-10 18:26:00

Mintegy 700 programot kínál országszerte május 16-ig a Közösségek Hete programsorozata.

    Ebben az évben ország 300 településéről 400 programszervező - köztük kulturális intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, kulturális és egyéb közösség csatlakoztak a Közösségek Hetéhez, amelyet idén Egy szívvel, egy lélekkel mottóval rendeznek meg - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
    Mint írják, a programok kétharmadát online, egyharmadát szabadtéren - a megfelelő óvintézkedések betartása mellett - tartják.
    Online kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Közösségek Hete kincskereső játékához készült fotókból az esemény honlapján. Keressük értékeinket! - Itthon otthon vagyunk  tematika keretében az Egri Kulturális és Művészeti Központ, valamint az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár - Kapcsolatok Háza geocaching játékot szervez, amelyen a települések nevezetességeit lehet felfedezni, a lócsi önkormányzat pedig videópályázatot hirdet Kipróbálnád magad idegenvezetőként? címmel.
    A magyar pálinkafőzés történetébe avatja be a látogatókat a visegrádi Zugfőzde Pálinkamúzeum online játéka. A Tahitótfalui Faluház és a település önkormányzata Falusi tekergő címmel szervez Falusi KulTúra programot.     Dunakeszin, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény programján okostelefonos alkalmazás segítségével hat sétaútvonalat lehet bejárni, a Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézmény pedig játékra hívja a helyi közösséget.
    Az Egy szívvel, egy lélekkel tematikába illeszkedő programok az önkéntesekre és az önkéntes szerepvállalás fontosságára hívják fel a figyelmet. Két önkéntes munkáját mutatja be a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Múzeumi önkéntességről karantén idején című online programja.
    Mozdulj rá! témában is több program várja a helyi közösségeket. Kerékpáros tájékozódási versenyt szervez a nyíregyházi Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület a Zöld Kerék Alapítvánnyal együttműködve. A cél Nyíregyháza és Sóstó nevezetességeinek felkeresése. A százhalombattai Matrica Múzeum játékos értékkereső programot, a debreceni Újkerti Közösségi Ház tánccsoportok részvételével "villámcsődületet" szervez. A kiskunmajsai Konecsni György Művelődési Központ, Tájház és Városi Könyvtár falukerülő helytörténeti sétára hívja a helyieket.
    Mint írják, minden évben népszerűek az Az Alkotni öröm! - Ki mit tud? tematika programjai. A pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nkft. 10-14 éves gyerekek számára Világörökség gyerekszemmel címmel hirdet pályázatot. A legjobb munkákból kiállítást rendeznek, de kiállításon mutatkoznak be a 30 éve működő dorogi Városi Alkotókör tagjainak legszebb munkái is.
    A Zöld, zöldebb, legzöldebb programok a környezet megóvásának fontosságára hívják fel a figyelmet. A Fenntartható Térségért Alapítvány palántacsereberét és magbörzét szervez Békéscsabán, ahol a közösségi kertben palántaültetési ünnepet is tartanak. A Csokonai Könyvtár programjaként Zsolnai Balázs, a Főkert zöldstratégiai referense előadást tart a budapesti zöldterületek működtetéséről. A Vas megyei Káldi önkormányzat és a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár közös tavaszi nagytakarításra, szemétszedésre hívja a helyi lakosokat.
    A Tiéd a terep! tematikán belül online szabadulószobás játékot hirdet a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár Írók és költők nyomában címmel.
    Hagyományos receptek gyűjtésére, elfeledett ízek újra felfedezésére hívja az érdeklődőket a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár, a Kisteleki Ede Városi Könyvtár pedig közös versmondással csatlakozik az eseményhez.
    A Közösségek Hete további programjai a www.kozossegekhete.hu honlapon, és az esemény Facebook-oldalán érhetők el.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó