Auguszta napja van. | 2024.03.29

Operatív törzs: 465-en szegték meg a maszkviselési szabályokat csütörtökön

2021-05-07 14:29:00

A rendőrök 465 ember ellen intézkedtek a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt csütörtökön - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

    Gál Kristóf a pénteki tájékoztatón hozzátette: az éjfél és reggel 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalom megszegése miatt 80-szor intézkedtek, 52, Magyarországon átutazó ember ellen pedig azért, mert nem tartották be a rájuk vonatkozó rendelkezéseket.
    Ismertette: péntek hajnalban nem sokkal 3 óra után a Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett egy a főváros V. kerületében lévő társasház alagsorában tartott magánrendezvényről. A helyszínen a rendőrök egy üzemen kívüli vendéglátóhelyen születésnapot ünneplő 17 tagú társaságot találtak, velük szemben a kijárási tilalom, a rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések megszegése, továbbá csendháborítás miatt szabálysértési feljelentéseket tettek és a szervezővel szemben is intézkedtek.
    Hatósági házi karanténban 24 690 ember van, közülük 1444-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást - ismertette a szóvivő.