Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyar Államkincstár: sikeresen indult az új számlavezető rendszer

2021-05-05 10:39:00

A Magyar Államkincstár május elsejével sikeresen bevezette az új multidevizás számlavezető rendszerét, amely lehetővé teszi a 10 millió forint alatti összegek azonnali utalását küldő és fogadó oldalon egyaránt pilot ügyfélkör részére - tájékoztatta a kincstár szerdán az MTI-t.

    Hozzátették, hogy a tervek szerint több lépcsőben, az ügyfélkör folyamatos bővítésével január elsejétől teljes körűvé válik az új számlavezető rendszer.
    Bugár Csaba, a kincstár frissen kinevezett elnöke a közlemény szerint elmondta: az új rendszer bevezetését fontos lépésnek tartja annak a célnak az eléréséhez, hogy a szervezet a kor kihívásainak megfelelő informatikai háttér megteremtésével, a pénzforgalom korszerűsítésével támogassa a költségvetés tervezését, végrehajtását, és magas színvonalon biztosítsa az állami pénzügyek kezelését.
    A szolgáltatáshoz minden érintett az interneten keresztül kapcsolódhat és megvalósul az utalások real time ellenőrzési lehetősége - emelték ki. Az új számlavezető rendszerrel a kincstár akár nagyságrendileg több pénzforgalmi számla vezetésére is képessé válik.