Auguszta napja van. | 2024.03.29

Emmi: százhetvenegy millió forint fogyatékos személyeket segítő programokra

2021-05-04 18:54:16

A kormány számára fontos, hogy a fogyatékossággal élők minden támogatást megkapjanak az önálló életvitel kialakításához, ezért a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet lebonyolításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) idén is meghirdeti a "Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása 2021" című pályázatot - közölte az Emmi kedden az MTI-vel.

    A pályázat a fogyatékosságügyi szervezeteknek nyújt támogatást a meglévő szolgáltatásaik fenntartására, fejlesztésére és megújítására.
    A szervezetek százhetvenegy millió forintból valósíthatják meg azokat a programokat, amelyek a többi között az önálló életvitelt és életvezetést, a munkavállalást, a látássérültek elemi rehabilitációját, a fogyatékossággal élő gyerekek sportolását, készségfejlesztését támogatják - ismertette a tárca.
    A minisztérium emlékeztetett: a pályázat segítségével tavaly nyolcvanöt szervezet valósíthatta meg programjait.
    2010-hez képest duplájára emelkedett a fogyatékosságügyi szervezetek számára biztosított forrás, ez idén több mint 1,2 milliárd forintot jelent - olvasható a közleményben.