Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2021-05-04 16:45:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Északnyugat- és Északkelet-Európa időjárását egy-egy ciklon alakítja. Területükön erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor, a Baltikum térségében havazás is.
    A két alacsony nyomású légköri képződmény között egy anticiklon terül el, melynek hatására a kontinens középső területein nyugodt az idő.
    A Kárpát-medence egyre inkább a Brit-szigetek fölött örvénylő ciklon előoldalára kerül, így délnyugat felől melegebb légtömegek áramlanak térségünkbe. Szerdán az előbb említett ciklon hidegfrontja átvonul hazánk felett, így záporok, néhol zivatarok kialakulására kell számítani.

    Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:
    ----------------------------------------------------

    Egyre több fátyolfelhő érkezik fölénk, csapadék nem várható. Szerdán a reggeli óráktól északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így az északnyugati megyékben legfeljebb rövid időre süthet ki a nap, míg máshol többórás napsütés valószínű. Kora délutántól az érkező front mentén többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, a csapadék a délkeleti megyéket csak az esti órákban érheti el. Az élénk, olykor erős délnyugati szelet szerdán napközben már viharos lökések is kísérhetik, a front érkezésével pedig északnyugatira fordul a légmozgás.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de a szélcsendesebb helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 25 fok között lesz.