Gedeon napja van. | 2024.03.28

Húsmentes lesz az egyik legjobb New York-i étterem

2021-05-04 14:01:00

New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.

    A manhattani, három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje, Daniel Humm az étterem honlapján azzal érvelt, hogy "a modern élelmiszerrendszer egyszerűen fenntarthatatlan".
    Az étterem a koronavírus-járvány miatt zárva volt, de most, mikor nyitásra készül, valószínűleg sok pártfogója és törzsvendége, akik híres amerikai konyhája miatt jártak oda, meglepődnek majd a változáson - írta a The Gaurdian online kiadása.
    Humm úgy fogalmazott: a pandémia után nem tudják ugyanúgy folytatni, mint előtte. "Úgy döntöttünk, hogy növényi alapú menüt szolgálunk fel, amelyben nem használunk állati eredetű termékeket - minden étel zöldségekből készül, mind a földön termőkből, mind a tengerből, valamint gyümölcsökből, hüvelyesekből, gombákból, gabonafélékből és még sok minden másból" - írta a séf.
    A múlt héten az Epicurious főzős weboldal közölte, hogy nem tesz közzé új marhahúsrecepteket, mert aggódik a szarvasmarha-tenyésztés környezeti kárai miatt, és amiatt, hogy ez felgyorsítja a klímaváltozást.