Auguszta napja van. | 2024.03.29

Visszatérhet a lóvasút Miskolcra?

2021-05-01 09:05:00

A dinoszauruszok és az ausztrál dodók sorsára juthat a tömegközlekedés Miskolcon. Közel van az a pillanat, amikor hivatalosan is feljegyezhetik az utolsó miskolci villamos és busz "halálát". Mint egy rossz orwelli történetben, már csak óránként járnak a buszok a borsodi megyeszékhelyen. A virágzó Nagy-Miskolc tömegközlekedése lassan történelemmé válik.

A Demokratikus Koalíció - Jobbik - Momentum trió a miskolci közösségi közlekedés példátlan korlátozásának bejelentését, egy másik kihalófélben lévő párt, az MSZP őskövületére, a havi egymillát kereső Bartha Kamu Igazgatói Koordinátor Györgyre bízta.

Ingyenebéd Megszűnik Gyuri keményen a házi sajtó kamerájába nézett, és Kádár Krumplileves János örökzöldjének mintájára - nem a zsömle kicsi, hanem a pofád nagy - belevágta a miskolciak képébe: ez van és kész! Ennyi van rá! Óránként közlekedik a busz! Vagy azzal mész vagy gyalog!

2019-től eltelt másfél év alatt, Magyarország harmadik legnagyobb városa a gyurcsányi idők szintjére süllyedt. Adóemelések, megszorítások, elbocsátások, haverok helyzetbe hozása, privatizáció, általános leépülés. Az önkormányzati választások után, ugyanazok az arcok kezdtek feltűnni, akik 2010 előtt csődbe vitték a várost. Mögöttük megjelent a kiéhezett baloldali haveri kör, és mindent vittek.

A Város Szívei első körben villámgyorsan szétosztották egymás között a jól fizető önkormányzati pozíciókat. Így lett az Egészségügyi Bizottság elnöke egy vízszerelő, és az alelnöke egy humoros állatkerti szóvivő. A Miskolci Közlekedési Vállalat megnyerte a Kamu Igazgatói Koordinátor és Ingyen Ebéd Megszűnik Gyuri baloldali szakértelmét. A momentumos pizzafutárból pedig alpolgármester lett. Miskolcot átszövi és sűrűn behálózza a baloldali szakértelem, ami többnyire abból áll, mennyit markolhatunk a közösből.

  • Bartha Ingyen Ebéd Megszűnik Kamu Igazgatói Koordinátor György öt pozíció havi egymilláért.
  • Rokker Zsóti humoros állatkerti szóvivő hat állás havi egymilláért.
  • Szopkó Pizzafutár Tibor alpolgármester havonta több, mint egymillió.

Ez csak a jéghegy csúcsa!

Soroljuk fel a miskolciak pénzéből nagyot szakítókat, a rokonaikat, a haverjaikat, az import baloldali gazdasági szakikat, és a homályban meghúzódó nagyot kaszálókat. Adjuk össze ezeket a pénzeket!

A döbbenet után azonnal választ kapunk arra, miért nem jut pénz a miskolci buszok és villamosok működtetésére, miért épül le rohamosan a város, miért kell nagyüzemi módon sarcolni a polgárokat.

600 millió forintot vontak el a Miskolci Közlekedési Vállalattól

A 2021-es költségvetés tervezésekor 600 millió forintot vontak el a Miskolc Közlekedési Vállalt Zrt.-től. Így nincs pénz a buszok sűrűbb közlekedtetésére. A baloldali városvezetés újfent bebizonyította, hogy nagy ívben tesz a polgárokra. Annyira megértőek, és mindenben támogatják a DK-Jobbik-Momentum triót. - Úgy hisznek a virágzó Nagy-Miskolcban, mint a heti kukorica adagjáért sorban álló csontsovány észak-koreai, akinek szent meggyőződése, hogy rövidesen lehagyják a nyugatot - mondja nevetve egy miskolci polgár.

Sokan szemére vetik Bartha Havi Egymillás Gyuri igazgatói koordinátornak, hogy havi 140.000 Ft-ért az MKV Zrt. Felügyelő Bizottságában csak a helyet foglalja, és nem a választói érdekeket képviseli. Nem kell ezen meglepődni, hiszen egy vérbeli kommunistát csak az elvtársai és saját maga boldogulása érdekli.

Másképp látja az MKV Zrt. körüli botrányt a Fidesz-KDNP politikusa, Soós Attila.
- Nem azért, mert nem volt meg ez a pénz, hanem arról van szó, hogy ezt a hatszázmillió forintot máshová tervezték be a miskolci költségvetésben, ugyanis ez a pénz nagyjából a haverok, barátok, rokonok, párttársak fizetéseire, megbízási díjaira és tiszteletdíjaira kellett – fejtette ki álláspontját Soós Attila.

Sommásan összefoglalva: minél több pénzt visznek el az egyre gyorsabban osztódó baloldali haverok Miskolcon, annyival kevesebb jut a város működtetésére.

- Órákat kell várni a buszokra, vagy többet kell gyalogolni a fájó lábú nyugdíjasnak? Vessenek magukra azok, akik beszavazták a mostani vezetést. Azoknak a nyugdíjasoknak, akik nem szavaztak rájuk pedig kitartást - mondja Ilona egy dühös buszra váró.

Azon sem lehetne csodálkozni, ha a Tiszai Pályaudvar előtt megjelennének a lóvontatású villamosok, és lóhalálában röpítenék az utasokat Felső-Majláthra. Az ország legdrágább jegybevétele fedezné a kiemelkedő vezetői jövedelmek mellett, ennek a közlekedési formának a költségvetését.

ÉLJEN ÉS VIRÁGOZZÉK NAGY-MISKOLC A FEJLŐDÉS ÚTJÁN!

A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ - JOBBIK - MOMENTUM NYUGATOT VARÁZSOL MISKOLCBÓL!

ÉLJEN ÉS VIRÁGOZZÉK A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ, A JOBBIK ÉS A MOMENTUM ÖRÖK ÉS MEGBONTHATATLAN BARÁTSÁGA MISKOLCON!

(Nyitókép forrása: hetiujszo)