Emma napja van. | 2024.04.19

AM: több ütemben pályázhatnak az élelmiszeripari üzemek

2021-04-30 10:30:00

Egy 50 milliárd forintos keretösszegű pályázat indul júniustól az élelmiszeripari mikro- és kisvállalkozásoknak - amit elsősorban eszközbeszerzésre fordíthatnak -, ezt követően egy 200 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre a nagyobb volumenű élelmiszeripari beruházások megvalósítására. Ezekben lehetőséget kaphatnak a bio élelmiszereket előállítók is - emelte ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Szomor Ökofarmnál tett látogatáson, Dömsödön.

    Az AM pénteki közleménye szerint Erdős Norbert hangsúlyozta, jó látni, hogy országszerte egyre jobban fejlődik az ökológiai gazdálkodás Magyarországon, ebben nagy szerepe van az olyan vállalkozásoknak, mint a Szomor birtok, amely kiemelkedő minőségű biotermékeket állít elő és hozzájárul a hazai termékek népszerűsítéséhez.
    A bio élelmiszereknek óriási szerepe van az egészség megőrzésében, ezért ott a helyük a családok asztalán. Az egyre népszerűbb biotermékek elterjedése, rendszeres fogyasztása javít a magyar népesség egészségi állapotán; a biogazdálkodás szerepe pedig rendkívül jelentős a környezet megóvásában, a vízkészlet és a termőföld jó állapotának megőrzésében - fűzte hozzá a közlemény szerint.