Gedeon napja van. | 2024.03.28

Volner: szélsőséges baloldaliak kezébe került a fővárosi lakáspolitika

2021-04-29 14:44:00

A Volner Párt elnöke szerint szélsőséges baloldaliak kezébe került a fővárosi lakáspolitika, "a szélsőbaloldali vezetés Budapesten" most már a magánemberek ingatlanjaira "vadászik", miközben a VIII. kerületben az ígéretek ellenére eladják és nem felújítják a szociális bérlakásokat.

    Volner János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) józsefvárosi polgármester azt ígérte, hogy az előző, fideszes polgármestertől, Sára Botondtól örökölt 13 milliárd forintból bővíteni fogja az önkormányzati lakásállományt, valamint fel is újítja majd a lakásokat. Ez a 13 milliárd elegendő lehetett volna az összes VIII. kerületi önkormányzati lakás felújítására - tette hozzá a politikus.
    Kijelentette, Pikó András "ebben is hazudott, átverte Józsefváros választóit": a jelenlegi polgármester nem felújítja a szociális bérlakásokat, hanem értékesíti azokat. A legutóbb 1,8 milliárd forint értékben kerültek ilyen lakások piacra - közölte Volner János.
    Szólt arról is, hogy "a szélsőbaloldali nézeteiről ismert" Misetics Bálint, Karácsony Gergely főpolgármester lakáspolitikai főtanácsadója olyan elképzeléseket fogalmazott meg, melyek szerint a fővárosi önkormányzat magántulajdonban lévő ingatlanokat bérelne a tulajdonosoktól a piacinál alacsonyabb bérleti díjért, és a tulajdonos nem szólhatna bele, hogy ki költözik az ingatlanába. A bérleti díj részben a rászoruló családoktól, részben az önkormányzattól származna - mondta.
    Volner János közölte, ez az elképzelés lényegében a 2015 után Berlinben bevezetett modell. Akkor "a város szélsőbaloldali vezetése" elvette az emberek saját tulajdonú lakásait, és migránsoknak osztotta ki - mondta, megjegyezve Budapesten ezekbe a lakásokba vélhetően hajléktalanokat költöztetnének.