Ervin napja van. | 2024.04.26

A járvány lassul, az oltási kampány gyorsul Németországban

2021-04-29 13:59:00

Lassul az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványa Németországban, a vírus okozta betegségtől (Covid-19) védelmet nyújtó oltások beadásának kampánya pedig gyorsul - mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter és a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője csütörtökön Berlinben.

    Jens Spahn egészségügyi miniszter kiemelte, hogy húszmilliónál is több ember kapott már legalább egy adag oltást, és várhatóan az április végi, május eleji időszakiban is többször megdöntik a naponta beadott oltások - 710 ezer feletti - rekordját.
    Ugyanakkor lassult a napi új regisztrált fertőződések számának emelkedése, és az utóbbi napokban már egyre kevesebb új esetet szűrtek ki. Ez azonban még nem jelent feltétlenül "trendfordulót" - mondta a miniszter.
    Lothar Wieler, az RKI vezetője hozzátette, hogy sikerült megfékezni a harmadik hullámot, de a járvány majd csak akkor ér véget, amikor a világon mindenütt ellenőrzés alá vonják a vírust, amely "nem ismer országhatárokat". Kiemelte, hogy továbbra küzdeni kell a fertőzöttek számának csökkenéséért, és nem szabad alábecsülni a fertőzés hosszú távú hatásait.