Auguszta napja van. | 2024.03.29

Novák Katalin: támogassák a Nemzeti Tehetség Programot az szja egy százalékával!

2021-04-27 13:44:00

A családokért felelős tárca nélküli miniszter arra biztat mindenkit, hogy személyi jövedelemadójának (szja) egy százalékát a Nemzeti Tehetség Program (NTP) részére ajánlja fel a 1823-as technikai számon.

    Novák Katalin keddi online sajtótájékoztatóján közölte: az NTP olyan, a világon egyedülálló kezdeményezés, amellyel a fiatal magyar tehetségeket támogatják óvodás kortól egészen felnőtt korig, határon innen és túl egyaránt; évente 350 ezer fiatalt támogatnak, a Nemzet fiatal tehetségei elnevezésű egyéni ösztöndíjban öt év alatt 3700-an részesültek - tette hozzá.
    Közöttük van olyan fotós, akinek felvételét a NASA a nap asztrofotójaként publikálta, illetve kutatóorvos, aki a koraszülöttek intenzívterápiás ellátásának korszerűsítésén dolgozik, valamint applikáció-fejlesztő, akinek alkalmazását több mint 10 ezer diák használja, továbbá kiváló művészek és sportolók is - sorolta a miniszter.
    Jelezte: az NTP évről évre mintegy egymilliárd forintot kap egyszázalékos felajánlásokból, amit a kormány jelentős mértékben kiegészít; ennek köszönhetően idén már 3,6 milliárd forintból gazdálkodhat a program.