Auguszta napja van. | 2024.03.29

Börtönre ítélték a rendőrök elől menekülve balesetet okozó szír férfit

2021-04-26 15:30:00

Két és fél év börtönre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság egy 25 éves szír állampolgárt, aki, miközben két rendőrautó elől menekült, nekiütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsinak, és a balesetben heten megsérültek - tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék hétfőn az MTI-t.

    A Németországban élő szír férfit még tavaly nyáron akarták igazoltatni az M5-ös autópályán, miközben öt szír állampolgárral Szegedről Ausztriába tartott. A férfi sem a fény- és hangjelzésre, sem a magyarul és angolul is elhangzó felszólításra nem állt meg - közölték.
    Menekülése közben az egyik rendőrautóra ráhúzta a kormányt, mire az fékezésre kényszerült, a másikat pedig a szalagkorlátnak akarta szorítani, de az ütközést a rendőröknek sikerült elkerülniük.
    Az üldözött férfi később hirtelen irányt váltott, és miközben nagy sebességgel Budapest felé tartott, figyelmen kívül hagyott egy elsőbbségadás kötelező táblát és nekiütközött egy szabályosan közlekedő gépjárműnek. A balesetben a vétlen autó sofőrje, a szír férfi és két utasa nyolc napon túl gyógyuló, másik három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.
    A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés miatt a Kecskeméti Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönre ítélte, öt évre kiutasította az országból, valamint három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől.
    Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn.
    A letartóztatásban lévő vádlott ellen embercsempészés miatt egy másik eljárás is folyamatban van, de abban még nem emeltek vádat.