Auguszta napja van. | 2024.03.29

Torlódik a forgalom a magyar-román és a magyar-szerb határnál

2021-04-24 11:30:00

Torlódik a személy- és teherforgalom a csanádpalotai, a nagylaki, a csengersimai, és az ártándi határátkelőnél - közölte a rendőrség szombat délelőtt a police.hu-n.

    Csanádpalotánál a Románia felé tartó autóknak három, a tehergépkocsiknak két órát kell várakozniuk, míg a Magyarország felé tartó személyautók egy-két óra várakozásra számíthatnak.
    Nagylaknál a Románia felé tartó személyautók és tehergépkocsik két órás veszteglésre számíthatnak. Ártándnál a határ mindkét oldalán egy-két órás a teherforgalom várakozási ideje. Csengersimánál a személyautók mindkét oldalon, és Magyarország felé tartó teherautók is egy-két óra várakozásra számíthatnak.
    Röszkénél és Tompánál a magyar-szerb határforgalom is torlódik a forgalom. A Szerbia felé tartó autóknak egy, a kamionoknak két órát kell várakozniuk. Tompánál a Magyarországra érkező tehergépkocsik két órás veszteglésre számíthatnak.
    Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán Csanádpalotánál, Románia felé az erős tranzitforgalom miatt a leálló sávon várakozó kamionsor hossza már meghaladta a három kilométert. A kamionsor mellett már a személyautók is több mint egy kilométeren torlódnak. Sokan kerülnek Nagylak felé, ahol szintén torlódással lehet számolni - közölte az Útinform.