Gedeon napja van. | 2024.03.28

Halálos fenyegetőleveleket és puskatöltényeket kaptak kormányzati politikusok Spanyolországban

2021-04-24 07:59:00

Halálos fenyegetőleveleket és a borítékban puskatöltényeket kaptak kormányzati politikusok Spanyolországban, ami miatt az egyik érintett, Pablo Iglesias, az Együtt képesek vagyunk (Unidas Podemos) nevű kisebbik koalíciós párt főtitkára pénteken rendőrségi feljelentést tett Madridban.

    A nyilvánosságra hozott, nyomtatott nagybetűkkel írt levélben azzal vádolták a politikust, hogy "hagyta meghalni szüleinket és nagyszüleinket", ezért feleségével és szüleivel együtt "halálra van ítélve".
    A névtelen fenyegető egy másik levélben tíz napot adott Fernando Grande-Marlaska belügyminiszternek, hogy lemondjon posztjáról.
    Rajtuk kívül María Gámez, a spanyol csendőrség igazgatója kapott hasonló tartalmú küldeményt.
    A nagyobb parlamenti pártok többsége elítélte a történteket, kivéve az ellenzéki Vox pártot, amelynek politikusa, Rocío Monasterio megkérdőjelezte a fenyegetés valódiságát a Cadena SER rádióban tartott vitaműsorban, ahol a május 4-i madridi tartományi választás elnökjelöltjei szerepeltek.
    Mivel kijelentését nem vonta vissza, a vita félbeszakadt, Pablo Iglesias elhagyta a stúdiót, pártja pedig nem vesz részt több vitaműsorban a VOX-szal. Tiltakozásként hasonló döntést hozott a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és a Több Madrid (Más Madrid) párt is. A választásokig még betervezett televíziós vitákat lemondták a tévétársaságok.