Emma napja van. | 2024.04.19

Országos tisztifőorvos: a javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

2021-04-20 14:45:00

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

    Müller Cecília kifejtette, már 4 millió 326 ezer fölé nőtt a koronavírus elleni védőoltásra regisztrálók száma, és 69 százalékuk már legalább az egyik oltást megkapta. A magyar lakosság 33,4 százaléka van beoltva, szemben az uniós 18,5 százalékos átlaggal.
    Hozzátette, napról napra jelennek meg szakmai cikkek, kedvező hírek és tapasztalatok a Magyarországon is alkalmazott oltóanyagokról, ennek is köszönhető, hogy nő a lakosság bizalma és igénye a védőoltások iránt.
    Az országos tisztifőorvos szólt a napokban Magyarországra érkező, jelentős mennyiségű vakcina-szállítmányokról is. Úgy fogalmazott: ezekkel további lendületet nyerhet az oltások beadása. "Rövid időn belül mindenkit be tudunk oltani, aki a mai napig regisztrált" - szögezte le.