Emma napja van. | 2024.04.19

Sérült gyereket hagyott az autóban egy rendőrök elől menekülő zalai társaság

2021-04-20 10:17:06

Három ember ellen emeltek vádat Zalában, mert rendőrök elől gépkocsival menekülve balesetet szenvedtek, majd elfutottak és magára hagytak az autóban egy sérült gyereket - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

    Pirger Csaba közölte: egy 22 éves gyenesdiási férfi január 22-én éjjel, Hévízen jogosítvány nélkül vezetett autót A járműben egy 19 és egy 20 éves társa, valamint egy kiskorú fiú is helyet foglalt. Amikor a sofőr észrevett egy rendőrautót, felgyorsított, hogy a kijárási tilalom miatti intézkedést elkerülje, de egy kanyarban átsodródott a szemközti sávba, majd egy betonoszlopot kidöntve állt meg.
    Az ütközés után a felnőttek elmenekültek, magára hagyva a fiút, aki - mint kiderült - nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
    A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a sofőr ellen segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, két társa ellen ugyanennek vétsége miatt emelt vádat, a rendőrök pedig a jogosítvány hiánya és más szabálysértések miatt indítottak eljárásokat ellenük.