Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok Budapesten

2021-04-18 12:19:00

A járványügyi intézkedésekhez igazodva április 19-től, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai - közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

    Azt írták: a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is. A járatok a reggeli csúcsidőben egészen 9 óráig gyakrabban közlekednek, valamint délutántól számos járat sűrűbben, a csúcsidőszaki követéssel közlekedik a kora esti órákig.
    A sűrűbb menetrenden kívül a BKK április 19-től a hónap végéig ingyenes utazást biztosít járatain az alsó tagozatos diákok számára - közölték.
    Kiemelték: a kijárási tilalom időtartamának változása és a lassan élénkülő esti forgalom miatt fokozatosan áll vissza a korábbi menetrend este 8 óra után. Már az elmúlt hetekben is sűrítették egyes járatok közlekedési gyakoriságát 20 óra után is. A késő esti és az éjszakai közlekedést érintő változások a jövőbeni kormányzati intézkedéseknek megfelelően, a kijárási tilalom módosításával összhangban várhatók - írták.
    Tájékoztattak arról is, hogy a járatok április 19-től, a tanítási időszakban érvényes menetrendje a társaság honlapján megtalálható, az utazástervezéshez pedig érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.
    Hétfőtől április végéig az alsó tagozatos gyerekek diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi vasúti és buszjáratokon is.