Bonifác napja van. | 2021.05.14 | MNB középárfolyam:

Fővárosi Fidesz: Karácsony Gergely számít a szélsőjobb támogatására, és tesz is érte

2021-04-14 13:05:43

A Fidesz budapesti szervezete szerint Karácsony Gergely főpolgármester számít a szélsőjobb támogatására "miniszterelnöki vágyának beteljesüléséhez", és tesz is érte.

    A Fidesz Budapest Facebook-oldalon szerdán közzétett bejegyzés szerint a Jobbiknak a 2019-es önkormányzati választás óta nincs képviselője a fővárosi önkormányzatban. Ez azt jelenti, hogy másfél éve a budapesti választók nem kértek belőlük, hiszen egyetlen egy képviselőjüket sem választották be a közgyűlésbe - tették hozzá.
    Úgy fogalmaztak: "Karácsony Gergely azonban tanácsadóival egyetemben úgy érzi, miniszterelnöki vágyának beteljesüléséhez az ország egyes részein szükség lehet a jobbikos szavazatokra. Ezért láthattuk Budapest főpolgármesterét, amikor nemrég örömmel keblére ölelte az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak nevező képviselőjelöltet egy vidéki időközi kampányban."
    Kitértek arra is, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a főpolgármester egy személyben dönt a bizottságok és a közgyűlés nevében is: egyik legújabb döntése, hogy a 2021-ben 1,3 milliárd forintból Budapest márka és turizmus stratégiáját alakító Budapest Brand Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának élére kinevezte Szijjártó Ákost, a Jobbik régi budapesti "kavaróemberét", aki az elmúlt ciklusban a párt delegáltja volt a fővárosi gazdasági bizottságban.
    Az Újszínházban ugyanezt a pozíciót kapta meg "a valamikor még a cionista népirtás ellen, az izraeli nagykövetségénél tüntetést szervező, Budán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megszervezésével foglalatoskodó Bodor Zoltán" - írták.
    Hozzátették: "jól fizető helyet kap még" a szintén jobbikos Szanyó Miklós a Budapest Film, vagyis a főváros art mozi-üzemeltető vállalatának felügyelőbizottságában, Hartaházi Miklós Zsolt a Fővárosi Autópiac, Tokody Marcell volt fővárosi képviselő pedig a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságában.
    "Hiába döntöttek úgy 2019-ben a budapesti szavazók, hogy nem kell a szélsőjobb, Karácsony Gergely ambíciói és érdekei felülírják a választói akaratot. Ilyen ez a Karácsony-i liberális demokrácia" - olvasható a bejegyzésben.