Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szijjártó: 6 milliárd forintos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

2021-04-12 15:45:00

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

    Szijjártó Péter elmondta: az új szolgáltatóközpontból öt, térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújtanak majd HR-szolgáltatásokat. A tevékenység hátterében komoly informatikai fejlesztések állnak, így kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházásról van szó.
    A miniszter hangsúlyozta, hogy a világjárvány nem állította meg, hanem felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását, ennek eredményeképpen a meglévő gyártási kapacitások mellett egyre erősödnek a magasabb hozzáadott értéket, több kutatás-fejlesztési elemet tartalmazó ágazatok.
    A magyar beruházás-ösztönzési politika és a keletről vásárolt vakcinák lehetővé teszik, hogy Magyarország az új világgazdasági rendszer nyertesei közé tartozzon - fejtette ki Szijjártó Péter.