Emma napja van. | 2024.04.19

Szijjártó: bevált a koronavírus okozta válságra adott magyar válasz

2021-04-12 12:12:00

A koronavírus által okozott egészségügyi és gazdasági válságra adott magyar válasz bevált, ami annak köszönhető, hogy a kormány nem a tankönyvi utat választotta a válság kezelésében, nem elégedett meg a brüsszeli vakcina beszerzésekkel és nem csak segélyekkel akarta ellentételezni a növekvő munkanélküliséget - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Százhalombattán, a Novochem Kft. raktárkomplexumának ünnepélyes átadásán.

    Szijjártó Péter hozzátette: a kormány azzal, hogy a vállalkozások számára beruházás-ösztönzési programot indított, meggátolta a tömeges munkanélküliség kialakulását, mivel a kapacitásaikat, technológiájukat fejlesztő cégeknek nyújtott támogatást ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a vállalkozások nem bocsátanak el munkaerőt.
    A miniszter úgy fogalmazott: ha a Brüsszel által ránk erőltetett, baloldali tankönyvi válaszokat adtuk volna a válságkezelésre, akkor mára sok ezerrel többen haltak volna meg, sok tízezerrel többen fertőződtek volna meg és sok százezren veszítették volna el az állásukat.