Gedeon napja van. | 2024.03.28

Pályázat kortárs költőknek a járványról

2021-04-11 16:16:00

A költészet napján indít pályázatot az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága a 30 év alatti kortárs költőknek. A téma a pandémia megélése, hatása az egyéni, családi és közösségi életre, illetve a járvány utáni újranyitás tervezett vagy remélt változásai.

    E napot hagyományosan felolvasóestekkel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, színházi versestekkel, dedikálásokkal szoktuk ünnepelni. A koronavírus-járvány azonban idén nem teszi lehetővé a programok szervezését, ezért indul pályázat április 11-én, a költészet napján a kortárs költők inspirálására a Köszönjük, Magyarország! program keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.
    A pályázaton bárki indulhat verseivel, aki 1991. április 11. után született. A kiíráson induló alkotók pályázatonként egy művel nevezhetnek. A rangos irodalmárok által zsűrizett pályázaton összesen harminc fiatal tehetség nyerhet egyenként 300 ezer forintról szóló szerződést. A pályaműveket április 30-ig lehet beadni.
    A költészet napját József Attila születésének napján, április 11-én ünneplik 1964 óta.