Andrea napja van. | 2024.04.18

Varga Mihály: idén mind az állami, mind a privát beruházások erősödhetnek

2021-04-08 11:49:12

Idén mind az állami, mind pedig a privát szféra beruházásai erősödhetnek: folyó áron mérve 9 százalék felett, volumenben 4 százalékot meghaladó mértékben - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a tárca adatai alapján.

    Mint írta: tavaly 13 ezer milliárd forint fölé emelkedett a magyarországi beruházások értéke. Idén pedig meghaladhatja a 14 ezer milliárd forintot, folyó áron számítva.
    Az állami beruházási ráta a 2019-es 6,2 százalékról 6,4 százalékra nőtt tavaly, idén tovább emelkedhet 6,5 százalékra. Ez Európában a legmagasabb érték - tette hozzá.
    A tárcavezető kiemelte: a privát szektor beruházásainak értéke a válság ellenére is növekedni tudott, meghaladta a 10 ezer milliárd forintot tavaly.
    Aláhúzta, hogy munkahelyet és gazdasági növekedést a beruházások adnak, ezért támogatja a kormány a válság alatt is a vállalkozások fejlesztéseit, a családok beruházásait - például az Otthonteremtési Programmal. Továbbá folytatódnak, sőt bővülnek az állami fejlesztések is - írta Varga Mihály.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány