Gedeon napja van. | 2024.03.28

Médianéző Központ: bizonyos társadalmi kérdésekben lehetetlen a normális párbeszéd

2021-04-07 10:59:00

Bizonyos társadalmi kérdésekben lehetetlenné vált a normális párbeszéd a nyugati világban egyre inkább "eluralkodó véleményterror" miatt, melynek következménye "a kisebbségek diktatúrája" - közölte a Médianéző Központ igazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

    Boros Bánk Levente ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy - mint közölte - Gulácsi Péter magyar válogatott labdarúgó nyilvánosan kiállt "a meleg családok örökbefogadási joga mellett", a Hertha BSC német labdarúgócsapat pedig menesztette Petry Zsolt kapusedzőt, miután azt nyilatkozta, hogy Gulácsi Péternek nem kellett volna állást foglalnia a kérdésben.
    Az igazgató megdöbbentőnek tartja, hogy míg Gulácsi Péter "szélsőséges álláspontját hősként ünneplik bizonyos politikai körökben", Petry Zsoltot egy sokkal visszafogottabb kijelentése miatt elbocsátották. Szerinte az ügyben - sok más kérdéshez hasonlóan - kettős mérce érvényesült.
    Boros Bánk Levente beszélt arról is, hogy véleménye szerint "fekete-fehérré alakítottak" minden olyan kérdést, amelyben a liberális erőknek alternatív véleményük van. Azt mondta, az ellenvéleményeket megfogalmazóknak már az egzisztenciájuk is veszélyben van, emellett megbélyegzik és kirekesztik őket.