Auguszta napja van. | 2024.03.29

Salvini: a budapesti találkozón a jövőbeli Európa értékeit fektetik le

2021-03-30 12:12:00

Az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös találkozó a koronavírus-járvány utáni Európa építését szolgálja - válaszolta Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője az MTI kérdésére a nemzetközi sajtónak kedden adott online interjúban, amely megelőzte csütörtökön esedékes budapesti útját.

    Kijelentette, hogy a budapesti találkozó témája a járvány utáni Európai Unió újraindítása lesz. "A Covid-19 után Európa is más lesz, lehetőség nyílik egy új európai identitás újragondolására" - mondta Salvini.
    Megjegyezte, hogy a Liga, a Fidesz és a Jog és Igazságosság párt közös európai értékeket vallanak, amely a munkát, a jólétet, a biztonságot, a családokat, az Európát megalapító keresztény értékeket helyezi középpontba. "Közös chartát mutatunk be a közös értékek, célok meghatározásával" - közölte Matteo Salvini.
    Hozzátette, nem szerepel napirenden a Liga csatlakozása az Európai Néppárthoz (EPP). Kijelentette, ha az Identitás és Demokrácia és az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládja egyesülne, a második legnagyobb frakció lenne, és "ismét naggyá tenné Európát".