Emma napja van. | 2024.04.19

MÁV: megkezdődik az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron

2021-03-29 15:06:59

Megkezdődik az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron - közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a munkaterületet március 23-án átadták a kivitelezőnek. A várhatóan 11 hónapig tartó munkák után egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi, a nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére. A pályaudvart akadálymentesen lehet majd megközelíteni az aluljáró szint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn és liften.
    A MÁV szakemberei által megtervezett, és a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködve előkészített, mintegy 1,6 milliárd forint értékű beruházást a kormány és az Európai Unió Kohéziós Alapja társfinanszírozza, a munkákat a HC Építő Kft. és a Variabau Vegyesprofilú Építőipari és Kereskedelmi Kft. végzi - tájékoztatott a MÁV.
    Részletezik, hogy az akadálymentesített utascentrum a peronszint alatt, a jelenlegi belföldi pénztárak és a pénztárak előtti terület teljes átépítésével valósul meg több mint 1542 négyzetméteren.
    A 200-250 négyzetméteres ügyféltérhez kapcsolódik kilenc menetjegypénztár és két személyes ügyfélszolgálati pult, amelyek közül az egyik akadálymentesített, továbbá egy szolgáltatás-értékesítő iroda is, ahol a csoportos utazásokkal kapcsolatos igényeket lehet intézni.
    Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a naponta több mint 30 ezer utast fogadó Keleti pályaudvar korszerűsítésének első üteme 2019-ben kezdődött. Saját forrásból újraaszfaltozták az utasforgalmi területeket, ledes utastájékoztató kijelzőfalat alakítottak ki, korszerűsítették a térvilágítást, lebontották a korszerűtlen büféket, pavilonokat. A pályaudvar teljes hálózatán javították a vasúti pályát. Most pedig a kormányzati és uniós forrásoknak köszönhetően modern, korszerű, akadálymentes utascentrumot alakíthatnak ki.
    Ezzel párhuzamosan folyik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének a felújítása is, a csarnokot tanévkezdésre megnyitják. Emellett nyáron további utasforgalmi fejlesztéseket, utasáramlási és akadálymentesítési beavatkozásokat végeznek - emelte ki a közleményben a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó