Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az oltásra hivatkozva károsítottak meg több embert Dombóváron

2021-03-22 18:39:00

A koronavírus elleni oltás elfogadásáért az önkormányzatra hivatkozva pénzt ígértek, majd elkérték a bankkártyaadatokat, így károsítottak meg több idős embert csalók Dombóváron; a bűncselekménnyel négy embert gyanúsítanak - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján hétfőn.

    A közlemény szerint a csalásokat egy 26 éves pécsi férfi és az élettársa, valamint egy 33 éves hegyhátmaróci férfi és a felesége követte el. Mind a négy gyanúsítottat elfogták, hárman közülük letartóztatásban vannak.
    A gyanúsítottak azzal hívták fel telefonon a sértetteket, hogy az önkormányzat 50 ezer forintot ad azoknak, akik jelentkeznek a koronavírus elleni védőoltásra. Azt mondták nekik, hogy ehhez a bankszámla- és bankkártyaadataikat egy borítékba téve ki kell dobniuk az ablakon, a borítékot az önkormányzati hivatal munkatársai viszik majd el.
    Az elmúlt hetekben a dombóvári rendőrkapitányságra több tucat hasonló esetről érkezett bejelentés. A sértettek három esetben adták át az adataikat a csalóknak, akik ezután több százezer forinttal károsították meg őket.
    A rendőrség a három rendbeli csalás mellett húsz csalás kísérletével gyanúsította meg az elkövetőket.