Emma napja van. | 2024.04.19

Majoros Bence: csodálatos érzés, hogy megvan a kvóta

2021-03-22 12:59:13

Majoros Bence, a múlt héten olimpiai kvótát szerzett asztaliteniszező, úgy érzi, hogy a dohai kvalifikációs versenyen sikerült kihoznia magából a maximumot.

    A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján a 23 éves játékos felidézte, hogy rosszul, egy sérüléssel indult számára az év, és a katari "kirándulás" első két viadala, a két WTT-torna nem is sikerült jól neki.
    "A sérülés miatt nem voltam elég felkészült, ezért az elején nem is tudtam olyan teljesítményt nyújtani Dohában, amilyet szerettem volna - mesélte. - A világkvalifikációs tornára aztán már jobb állapotban érkeztem, ráadásul szerencsém is volt, miután az ágamról a fehérorosz Vlagyimir Szamszonov visszalépett. Itt már sokkal jobban ment a játék és sikerült kihoznom magamból a maximumot. Csodálatos érzés, nem várt siker, hogy megvan a kvóta."
    A 73 fős férfimezőnyből csupán négyen szereztek indulási jogot a nyári, tokiói játékokra, az egyik közülük Majoros volt.
    A sajtótájékoztatón a két szövetségi kapitány felidézte a dohai napokat, amelyek a koronavírus-járvány miatt hosszú idő után először kínáltak versenyzési lehetőséget a játékosoknak. A női válogatottat irányító Bátorfi Zoltán úgy fogalmazott, hogy az új rendszer, a WTT-sorozat sok újítást alkalmaz, ezeken szerinte még van mit finomítani, ezzel együtt örültek, hogy ismét versenyezhettek. Mint elmondta, a magyar szövetség (MOATSZ) tárgyalásokat folytat arról, hogy 2022-től Magyarország is WTT-tornát rendezhessen.
    Ezzel kapcsolatban Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke - aki betegsége miatt ezúttal nem lehetett személyesen jelen - a múlt héten úgy nyilatkozott: szeretnék az új versenyrendszer egyik legrangosabb viadalát, a Grand Smash-t hosszú távon Magyarországra hozni.
    Bátorfi Zoltán arról is beszélt, hogy bár a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros nem szerepelt jól Dohában, szinte biztos, hogy kvótát szerez az ötkarikás játékokra, de ez valószínűleg csak júniusban, a világranglista zárásakor válik hivatalossá.
    A tokiói célokkal kapcsolatban a már tavaly év eleje óta biztos induló női csapat mestere úgy fogalmazott: csapatban 16 válogatott küzd majd - a magyar összetételét ígérete szerint június végén-július elején hirdeti ki -, és sok függ attól, hogy a 12. vagy 13. helyen emelik-e ki együttesét. Ha előbbi, akkor viszonylag könnyebb, ha utóbbi, akkor szinte verhetetlen ellenfél vár majd rájuk a nyitókörben. Szerinte a magyar küldöttségnek vegyes párosban lehetnek a legjobb esélyei a jó szereplésre.
    Muskó Péter, a férfi válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, reménykednek abban, hogy az áprilisi, európai egyéni selejtezőn Szudinak is sikerült kvótát szereznie, és egyelőre még nem fogalmaztak meg célokat a tokiói szereplést illetően.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó