Auguszta napja van. | 2024.03.29

Simicskó István: katonáink most az orvosok és ápolók, fegyvereink a vakcinák

2021-03-15 11:50:00

Katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák - közölte a KDNP hétfőn az MTI-vel március 15. alkalmából, az 1848-as szabadságharcot párhuzamba állítva a koronavírus-járvány elleni küzdelemmel.

    A KDNP frakcióvezetője, Simicskó István által jegyzett közleményben azt írták: 1848 márciusában a magyar emberek egymásba karolva, elszántan mertek lépni az elnyomás ellen, hogy végre igazán magukénak mondhassák a szabadságot.
    Nem tértek ki a reménytelennek látszó küzdelem elől, egyenes derékkal és hihetetlen akaraterővel küzdöttek a legnemesebb eszmékért, tetteik nyomot hagytak a történelemben és a magyar emberek szívében - fűzték hozzá.
    A KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szerint ez a tavasz sok tekintetben hasonlít 1848 márciusához.
    Egy ellenség veszélyezteti honfitársaink életét, szétválaszt családokat, elveszi szabadságunkat. Míg a márciusi ifjak az osztrák elnyomás ellen küzdöttek, minket egy világméretű járvány állít kihívások elé" - írták.
    Úgy fogalmaztak: "Katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák."