Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bencsik János: kormányzati támogatással újul meg Tatabánya elkerülőútja

2021-03-12 13:44:00

A kormány 3,2 milliárd forintos támogatásával újítják fel a Tatabánya és Vértessomló közötti 10 kilométeres útszakaszt, ezzel a megyeszékhely belvárosának érintése nélkül közelíthető meg Székesfehérvár irányából az épülő rendezvénycsarnok - mondta Bencsik János, a térség fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón pénteken.

    A politikus közlése szerint a döntést közlekedésszakmai konzultáció és Bardóczy Gáborral, a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságért felelős kormánybiztossal történt egyeztetés előzte meg.
    A képviselő rámutatott arra, hogy korábban a hatezer embert befogadó létesítmény megközelítésére és kiszolgálására egyetlen útvonalat terveztek, amely csak a városon át volt elérhető.
    A most bejelentett fejlesztés szervesen kapcsolódik a tavaly már ismertté vált beruházáshoz, amely során 2 milliárd forint ráfordításával felújítják az M1-es autópálya szárligeti csomópontja és a Tatabánya-Felsőgalla útszakaszt.
    Az úthálózat elkészültével megvalósul a tervezett tatabányai déli elkerülőút első üteme. Lakott területek kikerülésével érhető el a sportcsarnok, gyors kapcsolat létesül a Tatabánya két végén található ipari övezetek között, valamint autópálya-baleset idején zökkenőmentesen terelhető a forgalom kerülőutakra - hangsúlyozta Bencsik János.