Tivadar napja van. | 2024.04.20

Hollik: már egymillióan kapták meg az oltást Magyarországon

2021-03-08 17:49:00

Már egymillióan kapták meg a koronavírus elleni oltást Magyarországon, az ország ezzel második az átoltottságban az Európai Unió országai között - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn közösségi oldalán.

    Hollik István a Facebookon közzétett videónyilatkozatában hozzátette: jó esély van rá, hogy e tekintetben hamarosan az élre kerüljön Magyarország.
    Számok és tények mutatják, hogy Magyarország a vakcinabeszerzésben és az oltási folyamatban is jól áll - mondta, kiemelve: ezért "álságos és felelőtlen, hogy a baloldal kritizálja az oltási folyamatot, napi politikai hasznot remélve ettől."
    Szerinte a baloldal fő foglalatossága az elmúlt időszakban az oltások elleni bizalmatlanság keltése volt. Mivel a mai napig öt vakcinából kettőre nemet mondanak, ha rajtuk múlt volna, jelenleg 350 ezerrel kevesebben kaptak volna eddig oltást - fűzte hozzá.
    Hollik István azt kéri, senki ne hallgasson a baloldal politikai hangulatkeltésére, és mindenki regisztráljon az oltásra, hogy minél hamarabb "megszabadulhassunk a járványtől."
    "Ahogy Merkely Béla professzor úr mondja: az a legjobb oltás, amelyik már a vállban van" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a videóban.