Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2021-03-07 16:45:00

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    A Brit-szigetektől a szárazföld belsejéig egy nagyobb kiterjedésű anticiklon helyezkedik el. A benne uralkodó leszálló légmozgásnak köszönhetően általában kevés felhő zavarja a napsütést.
    A Fekete-tengertől az Ural térségéig egy frontrendszer húzódik, felhőzetéből eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Finnország felett markáns ciklon örvénylik, amely kontinensünk északi területein sokfelé okoz borult, csapadékos, szeles időjárást. Ennek a ciklonnak a gyengülő hidegfrontja hétfőn északkelet felől súrolja a Kárpát-medencét is.

    Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:
    ---------------------------------------------------
    Vasárnap jobbára derült, száraz idő várható. Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, emellett főleg északon, északkeleten és helyenként a nyugati, délnyugati tájakon lehetnek erősebben felhős időszakok. Elsősorban a délutáni, esti órákban, főként az északi, északkeleti megyékben fordulhat elő néhány zápor, hózápor. Vasárnap a délnyugati, hétfőn az északi, északnyugati szelet kísérhetik többfelé élénk, néhol időnként erős lökések.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között, a fagyzugos részeken -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 7 és 12 fok között alakul.