Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2021-02-28 17:07:24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    A Brit-szigetek, illetve kontinensünk középső részén egy nagy anticiklon található. Ezeken a tájakon kevés a felhő, és sokat süt a nap, de reggel pára, köd képződik, ami néhol csak lassan oszlik fel. Az említett magasnyomású képződménynek a peremén frontok húzódnak, amelyek elsősorban a szárazföldünk keleti részein okoznak felhősödést, illetve csapadékot.
    A Kárpát-medence hétfő estig a szóban forgó magasnyomás peremén lesz, így inkább csak súrolják hazánkat a légköri frontok. Keleten lehet erőteljesebb felhőzetnövekedés, illetve gyenge csapadék is.

    Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:
    ----------------------------------------------------
    Este északkelet felől már kissé vastagabb felhők érkeznek, elsősorban a Tiszántúlon valószínű helyenként gyenge eső, zápor, néhol átmeneti havas eső, ami reggelre mindenütt megszűnik. Hétfőn már nagy területen válik erőteljesebbé a gomolyképződés, azonban több-kevesebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Éjszaka néhol, hétfőn már többfelé megélénkül az északkeleti szél, ami az Alpokalján, a Nyírségben meg is erősödik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 12 fok között alakul.