Gedeon napja van. | 2024.03.28

Erdő Péter: szünetel a Szent István-bazilikában az istentiszteleti élet

2021-02-26 12:55:00

Szüneteltetni kell a budapesti Szent István-bazilikában az istentiszteleti életet, mert a plébánián szolgáló káplánok elkapták a koronavírust - közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a főegyházmegye Facebook-oldalára feltöltött videóban.

    Erdő Péter megerősítette, hogy a péntek hajnalban elhunyt Snell György esztergom-budapesti segédpüspöknek "súlyos Covid-fertőzése volt".
    Elmondása szerint ezután megvizsgálták a plébánián szolgáló káplánokat, akiknek szintén pozitív lett a teszteredményük. Ezért az összes kontaktszemélyt, vagyis a Szent István-bazilikában dolgozó világiakat is tesztelni kell, a bazilikában pedig a karantén idejére szüneteltetni kell az istentiszteleti életet.
    "Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy kellő fertőtlenítés után, megfelelő idő elteltével, de még a nagyhét előtt újraindulhasson a liturgikus élet Budapest főtemplomában" - fogalmazott Erdő Péter.
    A bíboros szólt arról is: Snell György halála váratlanul érte, hiszen a püspök szerdán még részt vett a papi szenátus online ülésén.
    Hozzátette: péntek reggel szentmisét mondott az elhunyt püspökért, és azt kérte az egyházmegye papjaitól és a hívektől is, hogy imádkozzanak a főpásztorért.