Gedeon napja van. | 2024.03.28

Varga Judit: a kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait

2021-02-25 17:34:00

A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait és mindent megtesz, hogy megakadályozza nemzetközi migránsfolyosók kialakulását - írta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a közösségi oldalán.

    Varga Judit arra reagált, hogy - mint írta - az Európai Unió Bíróságának görög főtanácsnoka csütörtöki indítványában azt javasolja, hogy a bíróság részben adjon helyt az Európai Bizottság keresetének, amelyet a Stop Soros-törvénycsomag egyes elemeivel kapcsolatban indított.
    "Ismét egy újabb példa arra, hogyan működik a nyugati gondolatbuborék. Egyértelműen látszik, hogy lehet a magyar kormány bármennyire együttműködő, a brüsszeli elitnek ismét könnyebb ideológiai lustaságból a jól megszokott mantrák és varázsszavak mögé bújva eljárásokat indítani Magyarországgal szemben" - fogalmazott a miniszter.
    Hozzátette, hogy a bizottság és a főtanácsnok "sajnálatos módon" egyetértenek abban, hogy teljesen elfogadható az illegális migráció támogatása, elősegítése és szervezése. Ezzel szemben a magyar Büntető Törvénykönyv bűncselekménynek minősíti ezeket a tevékenységeket.
    A magyar kormány álláspontja szerint a bizottság félreérti a büntetendő cselekmény tényállását és alkalmazási körét, másrészt a brüsszeli testület semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani érvelését - jelezte Varga Judit.
    "A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait és mindent megtesz, hogy megakadályozza nemzetközi migránsfolyosók kialakulását. Annak érdekében, hogy ezen célkitűzésnek megfeleljen, a külképviseleteken továbbra is biztosított a menedékkérelem benyújtására irányuló szándéknyilatkozat előterjesztésének a lehetősége" - emelte ki az igazságügyi miniszter.