Auguszta napja van. | 2024.03.29

ITM-államtitkár: mindent meg kell tenni a kommunizmus terjedése ellen

2021-02-25 12:44:00

Mindent meg kell tenni a kommunizmus és a hasonló ideológiák terjedése ellen - írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a kommunizmus áldozatainak emléknapján, csütörtökön.

    Schanda Tamás a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében hangsúlyozta: "nem lehet úrrá rajtunk többé olyan hatalom, amely elvitatja a jogunkat a hitünkhöz, a nemzeti önazonosságunkhoz, amely lábbal tiporja az értékeinket és a hagyományainkat".
    Százmillió ember halála, több száz millió megnyomorított élet, megalázott nemzetek és népek tucatjai, kiirtott hagyományok, tönkretett gazdaságok és egzisztenciák, generációkon át ható fájdalom, félelem és gyötrelem - ez a kommunizmus mérlege - fogalmazott az államtitkár a bejegyzésben.
    Az egyik legpusztítóbb eszme volt a történelem során, mégis vannak, akik még ma is mentegetik - írta a kommunizmusról Schanda Tamás, aki Láng Zsolttal, a Fidesz budapesti és II. kerületi elnökével és Gór Csabával, a Fidesz II. kerületi frakcióvezetőjével emlékezett a kommunista diktatúrák áldozataira a Gyorskocsi utcai emléktáblánál.